Välkommen till Tingsryds Ridskola

Sara Fridhagen

Hej!

Jag heter Sara Fridhagen, är född 1975 och uppvuxen i Tingsryd. Jag började rida på Tingsryds ridskola när jag var elva år. Från tolvårsåldern och framåt tillbringade jag all min fritid på ridskolan, hade stalltjänst och sköthäst mm. Jill och Lotta, mina dåvarande ridlärare gav mig en bra grund vad gäller ridning och hästskötsel. Vid 15års ålder fick jag min första egna häst. Jag hade den uppstallad på ridskolan och fortsatte träna dressyr och hoppning för Jill och Lotta. Här prövade jag också på att ha mina första lektioner på lördagarna och det var då jag bestämde mig för att bli ridinstruktör.

Jag flyttade till Hovmantorp och hade ett litet uppehåll från hästar efter att jag fått ta bort min dåvarande häst.

Jag gick hästskötarutbildningen på Strömsholm 95-96 och därefter genomförde jag ULK- kurserna och 1998 gick jag ridledarutbildningen i Tenhult.

Under tiden 96-99 jobbade jag hos Kerstin Jansson på Tingsryds ridskola där jag hade både lektioner och stalltjänst. Under de senaste sju åren har jag jobbat på Växjö Ridklubb som stallchef och ridinstruktör. Då genomförde jag även en ridinstruktörsutbildning på distans. Nu har jag slutit cirkeln och kommit hem till Tingsryds ridskola igen. Det känns jättekul att vara tillbaka och för första gången driva egen verksamhet!

Mina Hästar:

Jag har en mörkbrun halvblodsvalack, Warner, som jag tränar dressyr på.

Mobil 0708295526

Sara Karlsson

Hej!

Jag heter Sara Karlsson är född 1978 och uppvuxen på en gård utanför Aneby i norra Småland. Jag har alltid haft ett starkt hästintresse och började rida på ridskola när jag var sex år. Jag fick min första egna häst när jag var nio år men fortsatte att rida på ridskola under hela min uppväxt. 1997 gick jag ULK-kurserna och började ha lördagslektioner på Anebyortens Ridklubb. Sommaren 1998 gick jag ridledarkursen i Tenhult.

Jag gick naturvetenskapligt program på gymnasiet och läste senare in hästämnen på Tenhults naturbruksgymnasium för att komma in på högre hästutbildning på Vretaskolan utanför Linköping. Under året på Vretaskolan fick jag kontakt med IngaMay Bylund (A-tränare i dressyr) och flyttade därefter till henne i Kungsbacka för att jobba som hästskötare och dressyrelev. Där var jag i 1.5 år och under den perioden jobbade jag även timmar på Storås Ridklubb i Göteborg.

Jag sökte till hippologprogrammet 2001 och gick ridlärarinriktningen som är ett år på Flyinge och ett år på Strömsholm. Jag är nu hippolog och diplomerad ridlärare. Jag jobbade heltid som instruktör på Växjö Ridklubb i tre år innan jag 2006 flyttade till Tingsryd för att starta egen ridskola här. Nu bor jag här i samhället tillsammans med min familj.

Mina Hästar:

Jag har flera hästar: En pensionär och en unghäst hemma hos mina föräldrar.

Min favorithäst som jag har haft sedan han föddes 1992 är Kasmir en korsning hbl/travare. Vi har följts åt under min utbildning och vi har tillsammans tävlat Msv dressyr.

Mobil 0705661259
Mail: Sara80083@hotmail.com